Odkryj kokosową mąkę

4

Mąka kokosowa, to nadal mało znany produkt na naszym rynku. W dodatku różni się od zwyczajnej mąki i jej używanie powinno być świadome. Mało osób wie jednak, jakie korzyści płyną z wprowadzenia jej do swojej kuchni. Przede wszystkim brak tu glutenu. Wiele osób jest na niego uczulonych, a część rezygnuje po prostu z produktów z glutenem na rzecz zdrowego i ekologicznego jedzenia. Podstawową zaletą jest wysoka zawartość błonnika i białka. Dla osób dbających o linie będzie to idealna alternatywa. Tego typu mąka nie zawiera również cholesterolu.

5

Poleca się ja dla osób nie tylko dbających o formę, ale również osób starszych, które muszą kontrolować swoje serce, cholesterol, a ich metabolizm jest spowolniony. Mąka taka, jest to idealny produkt dla osób mających cukrzycę. Co ciekawe można jeść ją na surowo, posypując nią, np. płatki lub dodając ja do koktajli. Mąkę kokosową można wytworzyć samemu, w domowym zaciszu. Przy okazji zaopatrując się w mleko kokosowe, które też z powodzeniem można użyć w swojej kuchni.